Guide Natura Customer Privacy Protection Policy

This Privacy policy describes how Guide Natura handles and use your personal data in connection to our web site www.guide-natura.com, our social media (Facebook, Instagram) and our products and services.
 
Within Guide Natura (company reg. no. 591111-6951) we collect and process personal data of employees, suppliers, guests, and other users who use our services. We take measures to protect the privacy and personal integrity of each person and comply with the currently applicable legislation aimed at protecting you as an individual. Guide Natura is the data controller with respect to the services, and responsible Personal Data manager is Hansi Gelter, owner of Guide Natura. All our employees, associates, and subcontractors will be informed about our Privacy policy. In case any personal data incident occurs, we will inform proper authority (Datainspektionen) within 72 hours.
“Personal Data” refers to all information that can be linked directly or indirectly to a living person. We strive to maintain a high level of protection for your privacy and use personal data primarily for the purpose of managing, providing, developing and maintaining our services.


Legislative foundation for our personal data handling
Consent
By submitting your personal data to us and accepting the applicable terms and conditions, you consent that your personal data will be processed in accord with the respective service and in accordance with our Privacy Policy. Changes to our Privacy Policy are announced by publishing the new Terms and Conditions on the Guide Natura website, and we recommend that you regularly review these.

Contracts
When buying products and services from Guide Natura, your personal data will be handles in such ways necessary to fulfill the contract with you.
 
Legal obligations
Some legal rules and legislations such as for bookkeeping, regulate that Guide Natura must handle some personal data as part of our business.
 
 
Considerations of interests
Guide Natura may handle personal data from you in the form of group pictures and movies for marketing purpose in cases there Guide Natura sees a general interest of marketing existing or new products and services. On occasions with spontaneous photography or filming of you during our activities or services, we will ask you for oral or written permission for using such personal information in the form of pictures or films for our website, social media or marketing products. Ehen more arranged pictures or films are produced, we will formulate a model contract with you.
 
Collection and processing of personal data
Guide Natura collects and processes your personal data, i.e. information that can identify you as an individual or that can identify you on pictures or films, only to the extent as permitted by law. Collection and processing may occur when making a reservation on our homepage or by phone, by our booking systems, by personal contact, or other ways, or when taking part in our activities, use our services, signing a contract, etc. In situations where it is required by law, a separate consent will be obtained from you.
The information we collect and how we use your personal data

We only collect personal data that is relevant to the purposes described in the special terms and conditions of each service and our Privacy Policy. The information we collect includes, for instance, details such as name, address, telephone number, e-mail address, user history, information about your traveling companions, booking references, payments, credit card information, employer, contacts in emergency situations, special dietary requirements, personal preferences, and other information that you have chosen to submit to us. Personal information in the form of mail addresses for e-mail communication will be saved in our e-mal program (Google mail).

The primary purpose with our collection and processing of personal data is so that we at Guide Natura can fulfill our commitments agreement you have entered into with us, along with being able to improve the experience for you individually.

Guide Natura uses Personal Data to:
• Manage, provide, further develop and maintain the services,
• Improve our services and customer experiences
• Process your bookings and orders of the Services (in accordance with the booking terms and conditions)
   - once you have made a reservation with us, we use your Personal Data to send out a booking confirmation, important information about your       
      upcoming stay. Such mailings will be made to the e-mail address you provided in connection with your booking
   -  before, during and after your stay with us, we may send out information via e-mail/SMS to the e-mail address and/or mobile number provided in
      connection with the booking. Such information may be, for instance, important information prior to your stay, changes in dates or times of activities,
       or simply a reminder of your reservations.
    - manage and register the purchase of gift certificates and vouchers
    - to be able to contact you in case of faults or problems with bookings or the preformance of our services
• Administrative book-keeping and invoice data handling according to the law of bookkeeping. Such data are keeps as long as the law prescribe
• Analyses and statistics over the use of our services
• To fulfill security – and authority requirements

Retention and transfer of personal data
Your personal data will be retained for the period of time required in order to fulfill the objectives and purposes as specified in this Privacy Policy. Guide Natura deletes personal data in accordance with applicable law, and deletes or removes or identifying information from personal data when the purpose of the processing of the personal data is no longer present. In the determination of the period during which your personal data will be retained, we will in consider in particular the requirements for retention periods as required by law, recommendations of public authorities, standard industry practices and possible guarantee/warranty commitments.  However, the data will not be retained longer than is necessary taking the purpose of the processing into account. Guide Natura retains personal data in accordance with our Privacy Policy and applicable legislation.

Guide Natura uses subcontractors, for instance for booking services (Bokun and Booking.com) for our web hotel and web shop (Hemsida24), bookkeeping (Sparbanken Nord/SpeedLedge), and marketing services (TripAdvisor, Google, Google Maps, and other web-sites) where customer evaluations or comments of our services occurs, and in such instances personal data may be transferred to these subcontractors. Our subcontracted data processors process your personal data only on behalf of Guide Natura in accordance with our instructions and after signing a personal data processing agreement. Guide Natura may otherwise disclose your information to third parties such as the police or other public authority in the event of an investigation of a crime or if Guide Natura is otherwise required to provide such information by law or decision of a government authority. Otherwise, Guide Natura will not sell or hand over personal data to third part for marketing or other commercial purpose.

As a general rule, Guide Natura does not ordinarily transfer Personal Data to countries outside of the EU/EEA however if we, for instance, have a subcontractor in a country outside the EU/EEA or it becomes necessary in order for use to be able to perform our contractual obligations towards you, it may occur that we transfer Personal Data outside of the EU/EEA. In order to ensure a high level of protection of your Personal Data in such situations along with compliance with EU/EEA rules, Guide Natura enters into personal data processing agreements with such subcontracted data processors. Such personal data processing agreements govern the processing of personal data by subcontracted data processors and, where applicable, the transfer of personal data in accordance with applicable EU/EEA rules concerning the protection of Personal Data. The agreements contain the terms and conditions required by the EU Commission and comply with the requirements of the applicable law in order to protect the transferred Personal Data.

Security, protection and deletion of personal data
Guide Natura has taken appropriate technical and organizational measures so as to protect your Personal Data against loss, manipulation or unauthorized access. We continuously adapt our security measures to ongoing technical developments.
Other applications / websites 

The services may contain links to other applications and/or websites that are not controlled by Guide Natura. We are not responsible for the contents of linked applications/websites and the collection/processing that may occur by owners or operators of such linked websites.

Cookies 
Guide Natura does not collect information on our digital services via the use of cookies. Our subcontractors such as booking services may, however use cookies. Cookies are simple text files stored on your computer or mobile device by a website’s server. Under Settings on your web browser, you can read how to clear, block, and manage your cookies. If you choose to block cookies, it may result in that certain sections of the website are inaccessible or do not work properly.

Change, delete and review your personal data 
Guide Natura will correct or delete incorrect or incomplete information, either upon your request or if Guide Natura itself detects such a situation.
If your personal data changes, please inform us by sending an e-mail to contact@guide-natura.com – write “Personal Data” in the subject line.
You are entitled to request, at any time you want and without charge, that Guide Natura withdraw your consent to this. You also have the right to receive, without charge, a registry extract or transcript that shows the personal data about you that is being processed. The request is to be made in writing to Guide Natura. The note must contain your name, postal address, telephone number, e-mail address as well any booking reference. At any time you want, you may withdraw your consent to further personal processing (however this is non-retroactive). Withdrawn consent does not affect such information that may be processed without consent, i.e., where we have a legal basis.

Transfer 
If we sell, reorganise or otherwise transfer/assign all or part of our business activities, your Personal Data may be transferred at the same time.

Contact 
If you have questions, comments or want to file a complaint regarding the processing of your personal data and compliance with the provisions in the Privacy Policy or applicable law concerning data protection, please send a letter to Guide Natura, Lövgrundsvägen 93, SE-941 41. Pitea.

Last uppdated: 25 May, 2018

Guide Natura INTEGRITETSPOLICY

Allmänt
Denna integritetspolicy beskriver hur Guide Natura behandlar och använder dina personuppgifter i anslutning till vår webbplats www.guide-natura.com, sociala medier (Facebook och Instagram) samt våra produkter och tjänster.

Inom Guide Natura (org.nr. 591111-6951) behandlar vi personuppgifter för medarbetare, leverantörer, gäster och övriga användare som använder våra tjänster.  Vi värnar om varje persons integritet och följer vid var tid tillämplig lagstiftning som syftar till att skydda dig som privatperson. Guide Natura är personuppgiftsansvarig med hänsyn till tjänsterna. Personuppgiftsansvarig inom Guide Natura är ägaren Hansi Gelter. Alla våra medarbetare, anställda och underleverantörer informeras om vår integritetspolicy. Skulle en personuppgiftsincident inträffa rapporteras det till Datainspektionen inom 72 timmar.
Med personuppgifter avses all information som direkt eller indirekt kan kopplas till en idag levande fysisk person. Vi eftersträvar att upprätthålla en hög nivå av skydd för den personliga integriteten och använder personuppgifter främst i syfte att administrera, tillhandahålla, utveckla och underhålla våra tjänster.
 
Rättsliga grunder för personuppgiftsbehandling

Samtycke
 Genom att lämna dina personuppgifter till oss för att erhålla information  från oss eller vid förfrågningar om eller bokningar av produkter och tjänster, och godkänna tillämpliga villkor samtycker du till att dina personuppgifter behandlas i enighet med respektive tjänst och enligt vår integritetspolicy. Ändringar i vår integritetspolicy meddelas genom att de nya villkoren publiceras på Guide Natura´s webbplats och vi rekommenderar dig att regelbundet ta del av dessa.
 
Avtal
Köper du produkter och/eller tjänster från Guide Natura behandlas dina personuppgifter på ett sätt som är nödvändigt för att fullgöra avtalet med dig.
 
Rättslig förpliktelse
Vissa lagar eller regler såsom bokföringslagen och avtal gör att Guide Natura som personuppgiftsansvarig måste behandla vissa personuppgifter i verksamheten.
 
Intresseavvägning
Guide Natura kan komma att behandla dina personuppgifter i form av gruppbilder och filmer för marknadsföringsändamål i de fall Guide Natura ser ett allmänintresse att få marknadsföring avseende befintliga och nya produkter och/eller tjänster. Vid spontan fotografering av dig som individ i aktivitet eller tjänst från Guide Natura, begär vi in muntligt eller skriftligt samtycke för fotografering och filmning samt publicering på hemsida, sociala medier och broschyrer. Vid arrangerade fotograferingar och filmningar skriver vi modellavtal med dig.
 
Insamling och behandling av personuppgifter
Guide Natura samlar in och behandlar dina personuppgifter, dvs. information som kan identifiera dig som en individ eller som kan identifiera dig på bild eller film, endast om det är tillåtet enligt lag. Insamling och behandling kan ske när du gör en bokning, anmäler dig till en aktivitet via formulär på hemsida, telefon, bokningssystem, personlig kontakt, eller liknande eller tecknar ett avtal. När det enligt lag krävs ett separat samtycke inhämtar vi sådant från dig.
 
Information som vi samlar in och hur vi använder dina personuppgifter
Vi samlar endast in personuppgifter som är relevanta för de ändamål som beskrivs i de särskilda villkoren för varje tjänst och i vår integritetspolicy. Den information som vi samlar in är t ex uppgifter som namn, adress, telefonnummer, e-postadress, användarhistorik, information om ditt resesällskap, bokningsreferenser, betalningar, kontokortsuppgifter, anställning, kontakter vid akuta situationer, krav på särskild diet, egna önskemål och annan information som du har valt att lämna till oss. Personuppgifter i form av mejladresser för e-postkommunikation bevaras i vårt e-postprogram (Google mail).
 
Vårt huvudsakliga syfte för insamling och behandling av personuppgifter är så att Guide Natura kan uppfylla sina åtagande i ingångna avtal, fullfölja förpliktelser gentemot kund/gäst, och förbättra upplevelsen för dig som person samt marknadsföring.

Guide Natura använder Personuppgifter för att:
• administrera, tillhandahålla, utveckla och underhålla tjänsterna
• förbättra vår service och kundupplevelsen
• bearbeta dina bokningar och beställningar av tjänsterna (i enlighet med bokningsvillkoren)
   - när du gjort en bokning hos oss använder vi dina Personuppgifter för att skicka bokningsbekräftelse, viktig information om den kommande vistelsen
     och erbjudanden kopplade till vistelsen. Sådana utskick sker till den e-postadress som du lämnat i samband med bokning.
   - före, under och efter vistelsen kan vi, via e-post/SMS, komma att skicka ut information till den e-postadress och/eller mobilnummer som har angetts i
     samband med bokning. Det kan t.ex. vara uppgifter om ändrade förhållanden för bokning eller aktiviteter, ändrade datum eller tider, viktig
     information inför vistelsen eller påminnelse om inbokade tider eller annan relevant information för våra tjänster.
   - administrera och registrera köp av presentkort och värdebevis
   - kunna kontakta dig i händelse av problem med en bokning eller utförandet av Tjänsterna
• bokföring och fakturauppgifter i enlighet med bokföringslagen. Sådan information sparas så länge som lagen kräver.
• statistik över användande av våra tjänster
• uppfylla säkerhets- och myndighetskrav
 
Lagring och överföring av personuppgifter
Dina personuppgifter kommer att lagras under den period som krävs för att uppfylla de syften och ändamål som specificeras i denna personuppgiftspolicy. Guide Natura gallrar personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning och raderar eller avidentifierar personuppgifter när ändamålet för behandlingen av personuppgifter inte längre föreligger. Vid fastställande av den period under vilken dina personuppgifter kommer att lagras beaktar vi särskilt de krav på lagringstider som följer av lag, myndighetsrekommendationer, branschpraxis samt eventuella garantiåtaganden. Guide Natura lagrar personuppgifter i överenskommelse med vår integritetspolicy och gällande lagstiftning.

Guide Natura använder underleverantörer för t ex bokningssystem (Bokun och Booking.com), webbhotell och webbutik (Hemsida24) och bokföring (Sparbanken Nord/speedLedge) och marknadsföringsplatser (TripAdvisor, Google, Google Maps, webportaler m.fl.) där kundrecessioner eller kommentarer görs, och personuppgifter kan komma att överföras till dessa underleverantörer. Våra underleverantörer behandlar dina personuppgifter endast för Guide Natura´s räkning i enlighet med våra instruktioner och efter att de undertecknat ett personbiträdesavtal. Personuppgiftsbiträde är en organisation eller ett företag som behandlar personuppgifter på uppdrag av en personuppgiftsansvarig (dvs. Guide Natura). Guide Natura säkerställer därmed att underleverantörer hanterar dina personuppgifter på ett säkert och tryggt sätt enligt GDPR. Guide Natura kan lämna ut dina uppgifter till tredje man såsom polis eller annan myndighet om det rör utredning av ett brott eller om Guide Natura på annat sätt är skyldig att lämna ut sådan uppgift med stöd av lag eller myndighetsbeslut. I övrigt säljer, handlar eller på annat sätt överlämnar vi inte personuppgifter till utomstående part, fört t.ex. marknadsföring eller andra kommersiella syften.

Guide Natura överför i regel inte Personuppgifter till land utanför EU/EES men om vi t.ex. har en underleverantör i ett land utanför EU/EES eller det är nödvändigt för att vi ska kunna utföra våra avtalsenliga åtaganden gentemot dig kan överföring av Personuppgifter utanför EU/EES. För att säkerställa en hög nivå av skydd för dina Personuppgifter i sådana situationer och efterlevnad av EU/EES-regler ingår Guide Natura personuppgiftsbiträdesavtal med sådana underleverantörer. Sådana personuppgiftsbiträdesavtal reglerar underleverantörernas behandling av Personuppgifterna och, när det är tillämpligt, överföring av Personuppgifter i enlighet med gällande EU/EES regler om skydd för Personuppgifter. Avtalen innehåller villkor som EU-kommissionen kräver och som uppfyller de krav tillämplig lag ställer för att skydda de överförda Personuppgifterna.
 
Säkerhet, skyddande och gallring av personuppgifter
Guide Natura har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter mot t ex förlust, missbruk, manipulation eller obehörig åtkomst. Vi anpassar kontinuerligt våra säkerhetsåtgärder till den fortlöpande tekniska utvecklingen.

Andra applikationer / webbsidor
I tjänsterna kan det förekomma länkar till andra applikationer och/eller webbsidor som inte kontrolleras av Guide Natura. Vi ansvarar inte för innehållet i länkade applikationer/webbsidor och den behandling som eventuellt görs av ägare eller operatörer av länkade webbsidor.

Cookies
Guide Natura samlar inte information via cookies på våra digitala tjänster. Våra digitala underleverantörer såsom bokningssystem kan använda cookies.  Cookies är enkla textfiler som är sparade på din dator eller mobil av en websidas server. Under inställningar på din webbrowser kan du läsa om hur du skall göra för att rensa, blockera och hantera dina cookies. Om du väljer att blockera cookies kan det innebära att vissa delar av websidan ej är tillgänglig eller fungerar på korrekt sätt.

Dina rättigheter att ändra, radera och granska dina personuppgifter
Guide Natura kommer att på din begäran eller när Guide Natura upptäcker det korrigera eller radera felaktig eller ofullständig information. Om dina personuppgifter ändras ber vi dig informera oss via e-post till contact@guide-natura.com.

Du har rätt att när som helst och utan avgift begära att Guide Natura ändrar eller inte behandlar dina Personuppgifter eller återkalla ditt samtycke till detta.

Du har även rätt att utan avgift få ett utdrag som visar vilka personuppgifter om dig som behandlas. Begäran skall göras skriftligen till Guide Natura. Brevet skall innehålla ditt namn, postadress, telefonnummer, e-postadress och eventuella bokningsnummer. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till ytterligare personbehandling (ej retroaktivt) Återkallat samtycke påverkar inte sådan information som får behandlas utan samtycke, dvs. där vi har en laglig grund.

Överlåtelse
Om vi säljer, omorganiserar eller på annat sätt överlåter hela eller delar av vår verksamhet kan dina personuppgifter komma att överlåtas samtidigt.

Guide Natura som personuppgiftsbiträde
Det kan uppstå tillfällen där Guide Natura inte är personuppgiftsansvarig utan agerar personuppgiftsbiträde åt tredje part.

I dessa fall behandlar Guide Natura personuppgifter enligt de instruktioner Guide Natura fått av den personuppgiftsansvarige. Vi kan i dessa situationer inte garantera att sådan behandling kommer att ske i enlighet med denna integritetspolicy men Guide Natura kommer alltid säkerställa att behandling sker i enlighet med tillämplig lagstiftning och i möjligaste mån i enlighet med denna integritetspolicy.

Ändringar i integritetspolicyn
Guide Natura förbehåller sig rätten att revidera denna Integritetspolicy från tid till annan. Datumet för den senaste ändringen anges i slutet av Integritetspolicyn. Om vi gör några ändringar i Integritetspolicyn kommer vi att publicera dessa ändringar på webbplatse www.guide-natura.com.

 Kontakt
Om du har frågor, kommentarer eller klagomål rörande Guide Natura´s behandling av personuppgifter och efterlevnad av integritetsvillkoren eller tillämplig lag avseende skydd för personuppgifter, vänligen skicka ett brev till Guide Natura, Lövgrundsvägen 93, 941 41 Piteå.
 
Policy antagen: 2018-05-25

For more information,please, contact us.
Will du veta mer, Var god kontakta oss.

OUR LOCATION: Renöhamn, Piteå, Swedish Lapland

-5
°
C
H: -1°
L: -5°
Pitea
Thursday, 16 November
See 7-Day Forecast
Fri Sat Sun Mon Tue Wed
+ -5° -4° -5° -2° -4°
-6° -6° -5° -7° -6° -6°

Visiting address:
Renöhamn, Renön, Piteå
Postal Address:
Lövgrundsvägen 93,
94141 Piteå, Sweden

Contact:
Tel. (+46)  070- 6722109 

contact (at) guide-natura.com
Bankgiro: 774-5060

We have Tax-certificate
We have travelers guaranty


Follow us on
Facebook

Denna hemsida skapades med Hemsida24

Translate this page