Fishermens EcoRetreat

På laxskäret, nordöstra sidan av Vargön finns vår eko-retrat stuga - Fishermens EcoRetreat.
Stugan är en charmig fiskestuga från 1970-talet. Här kan du ta ett avbrott från vardagslivet, ta en retreat och koppla av, samla krafter och bara njuta av ensamheten och tystnaden. Du är omgiven av en fantastisk naturkog i Vargöns naturreservat och havet i Piteå yttre skärgård. 

BOKNING - Går ej att boka under 2024

För mer information, kontaka oss:

Om stugan

Fisherman´s EcoRetreat kan sommartid bara nås med mindre båtar eller kajak, eller via en 7 km vandring från Koskäret på sydvästra sidan av Vargön. Med mindre båt tar det ca 45 minuter från Renöhamn att nå Laxskäret.

Vintertid nås stugan med skidor eller snöskoter längs Vargöns strand (15 km från Renöhamn, 30 km från Piteå). OBS! Snöskoteråkning på öarna i skärgården är förbjuden. Det går ingen skoterled till Laxskäret.

Stugan kommer att vara utrustad med gaspis och gaskyl, en vedkamin. Sängplats för 2-6 personer.
Utanför stugan finns en grillplats samt en torrtoalett.

Laxskäret är et gammalt fiskeläger och tidigare fäbod. Här står även en 

Om området och Vargön

Laxskäret är ett gammalt fiskeläger i yttre skärgården, och var tidigare även en fäbod. En gammal fiskestuga från 1800-talet står påminer om den svunna tiden och fortfarande används Laxskäret av fiskare till bl.a. förvara laxryschor. Utanför udden fångas lax under säsong.

Från Laxskäret har du en fantastisk vy över yttre skärgården norryt mot Pitekluntarna och vidare upp mot Luleå. 

Stugan är lokaliserad i Vargöns naturreservat och från Laxskäret börjar en fin vandringsled, dels 1,7 km över till Perstålsviken med en liten stugby, dels en 7 km led ned till Koskäret och dess hyrstugor.

Vargön har ett rikt djurliv med älg, rådjur och ibland strörenar som blivit kvar efter vinterns vinterbete i skärgården. I de djupa skogarna finns även brunbjörn, räv och mård. Över havet seglar havsörn och från stranden kan du ibland se säl, b¨åde vikare och gråsäl.

I en skogsglänta ca 200 upp finns en labyrit från tidiga fiskare när stranden låg där. Bakom stugan finns ett kärr rik på växter och lite längre bort en fin sandstrand.

Vi har F-slkatt och företagsförsäkring
Vi har  
resegaranti>>
 

-5
°
C
H: -1°
L: -5°
Pitea
Thursday, 16 November
See 7-Day Forecast
Fri Sat Sun Mon Tue Wed
+ -5° -4° -5° -2° -4°
-6° -6° -5° -7° -6° -6°


Postadress: Lövgrundsvägen 93, 94141 Piteå, Sweden:

Kontakt: Tel. (+46)  076-1359111, guidenatura@gmail.com
Följ oss på
Facebook>> och Instagram>>

Besöksadress:
Studio Guide Natura, Renön, Piteå